logo npp 2016 slo blue

Delavnice

Napredni Poslovni Pristopi 2016

How to Rapidly Design New Ways to Achieve Business Objectives using Business Capability Models

  Louise A. Harris, CMC, SToS Consulting Inc  13:00 - 15:15

Louise A HarrisEnterprise Architecture is all about designing and implementing new ways of achieving business objectives which enable an organization to reach its strategic goals. One of the key Enterprise Architecture tools used for this purpose is the Business Capability Landscape. Building on the morning's presentation, this workshop will provide you with the opportunity to learn how to use the Business Capability Landscape to quickly identify what successful business capabilities look like and what needs to happen to implement them. Through hands on exercises you will learn how to use this tool to quickly

  • Define the ideal business capability which implements the business objectives
  • Determine the way to achieve the business objectives in terms of people, process, information and technology
  • Map the path to realize the business objectives

  Biba Rebolj  13:00 - 15:15

Biba ReboljKadar se znajdemo v stiski in precepu kaj narediti, so bolj kot pravi odgovori pomembna prava vprašanja. Na 2-urni delavnici boste spoznali v rešitev usmerjene principe v praksi. Predstavljeni bodo konkretni primeri kako v zelo težavnih situacijah z uporabo pravih vprašanj poiskati pot naprej. Skozi kratek moderiran proces boste imeli tudi sami priložnost izkusiti učinke na vaši konkretni situaciji.

  Svetlana Šaljić  13:00 - 15:15

svetlanaModel povezovalne komunikacije po Marshallu Rosenbergu (NVC, glej opis predavanja) je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na podlagi poslovne prakse udeležencev, pri čemer bo poudarek na vzpostavljanju (so)čutnega odnosa do sebe in drugih v vsakodnevnih poslovnih procesih, kar je osnova za ohranjanje fokusa in jasnosti pri doseganju ciljev in še posebej v težkih situacijah pri tem.