NPP

Tehnike in orodja za izvedbo strategij

: Aleš Štempihar
: 22.5.2019
: 20 min
: Slovenščina / Slovenian

Če bi izmerili digitalno zrelost kupcev in digitalno zrelost podjetij, ki si želijo teh kupcev, bi našli veliko vrzel, ki jo morajo podjetja zapreti. Če v digitalni ekonomiji izdelke in storitve vrednotijo kupci, pri čemer kupci živijo vedno bolj digitalno življenje, potem ni nič čudnega, če kupci vedno bolj cenijo tudi izdelke in storitve, ki so digitalni. Digitalno poslovanje mora zato postati srce poslovanja podjetja, kajti brez tega bo podjetje oziroma njegov poslovni model slej ko prej nezmožen zagotoviti kupcem pravo vrednost in izkušnjo, ki jo pričakujejo. Digitalno poslovanje pa se ne zgodi samo po sebi, podjetja ga morajo uvesti načrtno preko integracije digitalne strategije v poslovno strategijo.

V predstavitvi bo Aleš najprej predstavil svoj Digital Wake-up Manifesto s ključnimi vodili za poslovanje podjetij v digitalni ekonomiji. Nato pa bo kot primer uresničevanja manifesta predstavil še poslovni model – poslovni okvir za uspešno izvedbo digitalnih projektov s fokusom na realizacijo vrednosti za kupce in organizacijo. Model »New Digital Project Framework« predstavlja izhodišče in nadgradnjo novejših (agile) in klasičnih projektnih metodologijo, s poudarkom na pomenu projektov za uresničevanje digitalne strategije.

BIO

Ales 2017Aleš Štempihar, digitalni strateg, inovator digitalnih poslovnih modelov
Kadar je potrebno začeti s temelji digitalnega poslovanja in videti prihodnost podjetja skozi digitalno transformacijo, je Aleš prava oseba za pogovor in/ali sodelovanje. Kot digitalni strateg pomagala podjetjem pri pripravi digitalne strategije in roadmap-a njene izvedbe, kot inovator kreira nove poslovne modele, kot vodja Digital42 pa že od leta 2016 skrbi za koncept in metodologijo izvedbe digitalnih projektov. Aleš je ima mednarodni certifikat za poslovno digitalno preobrazbo (CXO Digital Business Transformation Management), deluje v okviru digitalnega strateškega področja mednarodnega poslovnega inštituta IIBA in je eden od pobudnikov ustanovitve Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije (Digital Innovation Hub Slovenia).

ales stempihar certifikat

Konferenca Projektno vodenje v praksi

Sponzorji

PDiVision

Doba

Insight

BSH

adacta

Generali

V sodelovanju z

IKT horizontala

Združenje za informatiko

IIBA Slovenia Chapter

Digital 42

crea pro 270