logo npp 2016 slo blue

Kako do hitrejše uresničitve poslovnih ciljev

  Svetlana Šaljić  11:15 - 12:00

svetlanaV današnjem izrazito stresnem tempu doseganja ciljev izgubljamo dober del časa, denarja in energije zaradi nesoglasij, ali celo razprtij. Ob tem se lahko slabo počutimo, doživljamo jezo, nemoč, frustriranost; posledično motivacija upade, učinkovitost je slabša. Tako kljub večjim naporom težje dosežemo cilje, bodisi kot posameznik, bodisi kot skupina. Vsemu temu se lahko izognemo s povezovalno komunikacijo (z angl. kratico NVC), ki si jo bomo pogledali na modelu po Marshallu Rosenbergu.

Model vsebuje naslednje korake:

  • opazovanje, kako nevtralno slišati/videti/zaznati sebe, drugega in okoliščine,
  • zavedanje o naših predpostavkah, prepričanjih, sodbah,
  • vživljanja vase in druge, globoko sočutno zavedanje našega notranjega sveta,
  • prepoznavanja svojih potreb in potreb drugih udeleženih,
  • iskreno in avtentično izražanje na povezovalen način, s povabilom k spremembam.

S tem si odpremo več možnosti za iskanje ustreznih rešitev na poti do manj stresnega, a kljub temu hitrejšega uresničevanja poslovnih ciljev v korist vseh deležnikov podjetja.

mag. Svetlana Šaljić je sicer zaposlena kot tehnični direktor v družbi SETCCE, a hkrati skrbi tudi za razvoj dobrih poslovnih odnosov. Specializirana je za razvoj programske opreme in novih produktov, trenutno pa se posveča razvoju inovativnih storitev v oblaku za digitalne transakcije. Njeno strokovno pot zaznamujejo številni projekti uvajanja pionirskih rešitev brezpapirnega poslovanja za naročnike iz telekomunikacijske, finančne industrije in javne uprave. Sodelovala je tudi pri pisanju mednarodnih tehnoloških standardov in priporočil. Svetlana je tudi IIBA certificirana poslovna analitičarka, izkušen moderator skupinskih procesov in praktik povezovalne komunikacije (NVC), kar kot podporo za učinkovito snovanje rešitev pri doseganju ciljev uspešno vključuje v svoje in druga poslovna okolja.